14 Mai, ziua comemorării victimelor inundațiilor din 1970


Județul Satu Mare a fost cel mai lovit de inundațiile din 1970, iar pagubele produse de revărsările apelor au fost atunci estimate la aproape 300 de milioane de lei. La fel ca în fiecare an, autoritățile locale și județene se adună la monumentul ridicat pentru a comemora tragedia în cartierul 14 Mai. Aici a avut loc un ceremonial religios la finalul căruia au fost depuse coroane de flori, ceremonial care a fost urmat de urmat de plantarea unor copaci în memoria victimelor.

Duminică, 14 mai, a fost adus un pios omagiu celor 56 de sătmăreni care în urmă cu 53 de ani și-au pierdut viața din cauza inundațiilor. La ceremonialul religios care a avut loc la monumentul din Piața 14 Mai din cartierul sătmărean cu același nume, au fost prezenți, printre alții, prefectul Radu Roca, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul municipiului satu mare, Kresrekenyi Gabor.

În continuare, au fost depuse coroane și jerbe de flori din partea Prefecturii, a Consiliului Județean, a Primăriei Satu mare, dar și din partea partidelor politice.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,