Au început lucrările la Aeroportul Satu Mare: Terminal nou, investiţie de 311 milioane lei

În data de 13 februarie 2023, a fost semnat un noucontract de lucrări pentru modernizarea Aeroportului Internațional Satu Mare. Este vorba despre contractul “Reabilitarea și modernizarea infrastructuriiaeroportuare”, în valoare de 311.849.839 lei.


Acesta este cel mai ambițios proiect de dezvoltare al Aeroportului Internațional Satu Mare de până acum, înurma căruia se va construi un terminal nou, se vor extinde terminalul existent și platforma de îmbarcare, iar pista va fi reabilitată. Proiectul mai prevede și achiziția de echipamente aeroportuare moderne.
“Așa cum am mai spus, modernizarea aeroportului esteo prioritate pentru județ. Prin reabilitarea infrastructurii creăm perspective reale de noi destinațiiși noi oportunități pentru turism și mediul de afaceri. Sătmărenii au nevoie de o aerogară nouă, mult maispațioasă, modernă, după standardele actuale, care să poată asigura tranzitul pasagerilor pentru următoareledecenii. Ziua de astăzi marchează încă un pas important pentru aeroport, iar pasagerii merită din plin toate eforturile noastre”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

“Aeroportul fiind o importantă poartă de legătură cu restul țării și cu Europa, ne așteptăm ca în urma implementării acestui proiect să devenim mult maiatractivi pentru companiile aeriene, iar pasagerii să aibă opțiuni de călătorie diversificate”, a spus la semnarea contractului, directorul general al Aeroportului Internațional Satu Mare, Mihai Pătrașcu.

Aeroportul Internațional Satu Mare va beneficia de investiții masive în acest an. În paralel cu noul contract semnat astăzi, se va derula și contractul de lucrăripentru îmbunătățirea condițiilor de siguranță și de securitate a aeroportului, semnat în cursul săptămânii trecute, în valoare de peste 48 de milioane de lei.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,