Cartea de specialitate – în anul Centenarului la Colegiul Economic ,,Gheorghe Dragoș” Satu Mare

Miercuri, 26.04.2023, în Sala festivă a Colegiului Economic ,,Gheorghe Dragoș” Satu Mare, s-a derulat proiectul educațional ,,Cartea de specialitate- în anul Centenarului”. Evenimentul se înscrie în ciclul de activități care marchează Centenarul Colegiului Economic ,,Gheorghe Dragoș”.

Scopul proiectului este de a cultiva interesul pentru lectură, plăcerea de a citi și studia cartea de specialitate, dar și de formare a tinerilor cu o cultură literară și de specialitate bogată. Cu ajutorul profesorilor coordonatori, elevii au fost îndrumați să își alcătuiască o bibliotecă personală, să înțeleagă rolul cărții în viața omului, să utilizeze informații, expresii, citate în realizarea unor referate, compuneri, eseuri, să colaboreze eficient cu biblioteca școlară și în mod deosebit cu cartea de specialitate.


În cadrul proiectului s-a realizat o dezbatere privind importanța studierii cărții în general și a cărții de specialiatate, prin prezentarea de către elevi a avantajelor și dezavantajelor oferite de calculator. S-au prezentat materiale privind apariția și evoluția scrisului, a cărții, a cărții de specialitate, respectiv contribuția profesorului Gheorghe Dragoș la dezvoltarea învățământului sătmărean. Elevii au vorbit despre importanța lecturii din cărțile de specialitate și informațiile pe care le preiau din mediul online, despre cele mai mari biblioteci din lume, dar și din România, despre CECCAR în lume și în România.
Parteneri în acest proiect sunt: Corpul Experților Contabili și a Contabililor Autorizați din România (CEECAR), Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, filiala Satu Mare, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj Napoca, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Satu Mare, Liceul Tehnologic ,,Ioniță I. Andron” Negrești Oaș, Liceul Tehnologic ,,Iuliu Maniu” Carei, Liceul Tehnologic ,,George Barițiu” Livada.


Grupul țintă au fost elevii din clasele: IX D, X C, XI A, XII A, XII C care au realizat materialele prezentate sub îndrumarea profesorilor colaboartori. Proiectul a fost coordonat de doamnele profesoare Chiș Ioana Florentina și Sălăgian Maria, respectiv doamna bibliotecar Benea Delia.
Activitatea s-a încheiat prin luări de cuvânt din partea invitaților.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,