Cătălin Drulă se visează președintele României. Zero performanțe în politică, dar avere de milioane de dolari

Cătălin Drulă, președintele USR, este primul politician important care își anunță intențiile pentru alegerile prezidențiale din 2024, chiar dacă nu are nicio performanță politică în scurta sa carieră. USR-istul a alergat mereu după funcții și în ultimii 7 ani a reușit doar să-și mărească averea, devenind unul dintre milionarii României.

Cătălin Drulă a făcut anunțul candidaturii sale și a precizat că a avut performanțe oriunde a fost. „Un președinte de partid este în mod necesar un potențial candidat (n.r. la alegerile prezidențiale). (…) Eu sunt un om care întotdeauna a performat unde a fost”, a declarat Cătălin Drulă, la TVR Info.

Această declarație alungă orice competiție care ar fi putut exista în interiorul USR. Declarația lui Drulă este un mesaj către colegii săi din partid. În stilul autoritar, cum ne-a obișnuit deja conducerea USR, Drulă se auto-propune candidatul USR la alegerile prezidențiale din 2024.

Partidul rămâne captiv în mâinile unui grup de bărbați care își apără propriile interese și funcții pentru a rămâne pe scena politică, cum este cazul lui Dan Barna care după ce a pierdut alegerile prezidențiale din 2019, fiind pe locul 3, s-a auto-promovat în funcția de vicepremier în guvern.

Cătălin Drulă a preluat un partid prăbușit în sondaje, care promovează informații false și strânge dosare penale, cum este cazul lui Clotilde Armand. USR a scăzut la 8% și nu dă semne că ar putea reveni pentru a-l ajuta pe Drulă la alegerile prezidențiale. Problemele cu justiția ale primarului Clotilde Armand vor reprezenta o mare provocare pentru anul electoral 2024.

Drulă, zero performanțe pe oriunde a fost

De când a ajuns președinte USR, Drulă a demonstrat că nu poate conduce un partid politic. Nu a impus niciun mesaj care să atragă electoratul, iar prăbușirea la 8% confirmă aceste lucruri. Deși a avut numeroase apariții în mass media, Drulă nu a convins pe nimeni să i se alăture. USR încearcă o alianță a pierzătorilor împreună cu Forța Dreptei, controlată de Ludovic Orban, în timp ce AUR a ajuns la 14%.

În perioada 2016-2020, cât timp a fost doar deputat în Parlament, Cătălin Drulă era un personaj aproape inexistent, care vorbea despre autostrăzi, în condițiile în care el nu este inginer și nu știe ce presupune construcția unei autostrăzi.

Din 2021, deputatul Drulă a fost promovat în Guvern, la Ministerul Transporturilor, unde a bătut pasul pe loc și nu a realizat nicio reformă, doar a schimbat câteva persoane și le-a înlocuit cu apropiații săi. Când angajații Metrorex au decis să-și apere drepturile și locurile de muncă, Drulă cerea intervenția Jandarmeriei pentru a-i bate pe muncitori. Președintele USR a preferat să țină metroul închis decât să vorbească cu muncitorii și să le asculte solicitările.

Deși se plângea de salariile mari ale conducerii Metrorex, Drulă și-a trimis apropiații în companie. Ștefan Paraschiv a fost pus la conducerea Metrorex, însă nu a redus salariile conducerii companiei, pentru că ar fi însemna să-și reducă propriul salariu. Ulterior, Paraschiv a fost demis de la Metrorex și a ajuns director REBU, companie de salubrizare. Ulterior, Primăria Sector 1 a semnat un contract cu REBU, controlat de Paraschiv, și toți oamenii lui Drulă au fost fericiți.

O altă „performanță” a lui Drulă este aceea că nu a făcut nicio investiție în calea ferată sau porturi, având doar o obsesie cu autostrăzile. Locomotivele CFR aveau întârzieri, luau foc și riscau să pună în pericol călătorii. În schimb, USR-istul voia să arunce banii pe trenuri pe bază de oxigen, în condițiile în care viteza medie a trenurilor de călători este de circa 70 km/h. În 2021, când Drulă era ministrul Transporturilor, CFR Călători a decis să elimine biletele gratuite pentru studenți.

Marea performanță a lui Cătălin Drulă e aceea că și-a crescut averea de 100 de ori în cele 8 luni cât a fost ministru. De la investiții de 21.000 de dolari, cât declara înainte să fie ministru, la 2,5 milioane de dolari după ce a plecat de la minister. De asemenea, Drulă mai are în conturi peste jumătate de milion de dolari.

Președintele USR știe foarte bine că nu are șanse la alegerile prezidențiale din 2024 și obiectivul real al partidului e acela de a se întoarce la guvernare alături de PNL, după cum au declarat liderii USR în trecut. Cătălin Drulă va intra în cursa pentru alegerile prezidențiale doar pentru a fi prezent pe listă, fără nici cea mai mică speranță la turul doi.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,