Concert de colinde la Catedrala Ortodoxă din Negrești Oaș(video)


Catedrala Ortodoxă „Duminica Tuturor Sfinților” din Negrești-Oaș a fost joi 1 decembrie 2022, de la ora 18:00, gazda unui eveniment deosebit, prilejuit de sărbătorirea Zilei Naționale a României, pe de o parte, iar pe de altă parte, de începutul cel duhovnicesc al interpretării colindelor străbune.
Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului și în prezența Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, în catedrala orașului a avut loc un concert extraordinar de colinde și cântări patriotice.
În prima parte a evenimentului, au concertat grupurile tradiționale și locale: Maria Tripon și Ansamblurile „Oașul” și „Sânzienele”, grupul de copii „Edutopia”, grupurile vocale ale școlilor gimnaziale coordonate de doamna prof. Luciana Bledea și corurile reunite ale parohiilor din Negrești-Oaș.
În cea de-a doua parte a evenimentului, Corala bărbătească „Armonia” din Constanța, dirijată de Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru a susținut un concert extraordinar de colinde și imne patriotice .

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,