Concursul „Recitatio”, la cea de-a XV-a ediție.


Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Cenaclul Cronograf, a organizat joi, 18 mai 2023, la Centrul Multicultural Poesis, cea de-a XV- a ediție a concursului de recitări din lirica poeților sătmăreni „RECITATIO”.

Au luat cuvântul: Robert Laszlo – managerul C.J.C.P.C.T. Satu Mare, Felician Pop – președintele U.Z.P.R. – filiala Satu Mare și Zamfir Danciu – directorul Direcției Județene de Cultură Satu Mare.

Anul acesta s-au înscris elevi din 17 unități școlare, președintele juriului a fost Ion Cristofor – cunoscutul poet, critic literar, traducător, eseist, iar membrii: Anca Soponar, Elek György, Gheorghe Cormoș, și Adrian Lupescu.

Programul artistic a fost susținut de către tinerii artiști sătmăreni – Kozma Mate și Adrian Lupescu.

Concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni „Recitatio” se adresează elevilor de gimnaziu (clasele VII-VIII), și celor de liceu, desfășurându-se pe două secţiuni: interpreţi individuali şi grupuri de recitatori. Grupurile de recitatori pot prezenta un colaj din poeziile unui singur poet sau a mai multor poeţi sătmăreni, cu acompaniament muzical sau fără.
Lista premianților:

Marele Premiu:

Oanța Georgiana de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Satu Mare clasa a IX-a, profesor coordonator – Marina Ioana Laura.

Individual:

Premiul I

Kadar Adrienne de la Liceul Reformat, clasa a XII a, profesor coordonator – Lung Daniela.

Premiul II

Țulean Alina Maria de la Liceul Teoretic „George Pop de Băsești” clasa a XI- a, profesor coordonator- Erdos Carol.

Premiul III

Csorvási Panka de la Liceul Teologic Romano-Catolic ” Hám János” Satu Mare, profesor coordonator – Heinrich Andrea.

Mențiune I

Șebö Kata de la Liceul de Arte ,,Aurel Popp” clasa a VII- a, profesor coordonator – Bonta Ileana.

Mențiune II

Urban Zsofiade la Colegiul Național „Kölcsey Ferenc” Satu Mare, clasa a X- a.

Mențiune III

Kovacs Casian de la Liceul Tehnologic „Ion I.C. Brătianu” Satu Mare, clasa a IX-a, profesor coordonator – Roter Camelia.

Premiul special al revistei „Cronograf”

Maier Iulia-Eveline de la Colegiul Național „Ioan Slavici” clasa a IX- a, profesor coordonator – Boghian Daniela.

Premiul special al U.Z.P.R. – filiala Satu Mare

Bâlea Mirel de la Colegiul Tehnic De Transport și Telecomunicaţii „Ion I.C.Brătianu“. clasa a X – a.

Grupuri:

Premiul I

Mărturia curajului (Aliseea, Andrea, Alina, Ana) de la Liceul Teoretic „George Pop de Băsești” profesor coordonator Erdos Carol.

Premiul II

Nicoară Florin șiMurășan Yanna de la Liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt”, clasele a IX- a și a XI-a, profesor coordonator- Leiti Ioana.

Premiul III

Szilagyi Janka, Kecz Agotha, Kozma Dorka, Acs-Muhi Karla și Pop Gabriel de laLiceul de Arte ,,Aurel Popp” clasel a IX -XI-a, profesori coordonatori – Bonta Ileana și Doboș-lazăr Liliana.

Mențiune I

Dragoș Lucas și Iluța Darius de la Colegiul Național „Doamna Stanca” clasa a X -a, profesor coordonator – Mărcuș Camelia.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,