Cuvântul Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, rostit cu prilejul prezentării Integralei „Nicolae Steinhardt”(video )


În această după-amiază, joi, 8 decembrie 2022, cu începere de la ora 17:00, în Amfiteatrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Municipiul Cluj-Napoca, a avut loc prezentarea Integralei „N. Steinhardt”, cuprinzând 22 de volume, apărute în seria de autor editată de Polirom şi Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia.
Evenimentul, moderat de Pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie a avut niste invitați de marcă și anume: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Prof. univ. dr. Virgil Ciomoș, Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, Arhim. dr. Macarie Motogna, starețul Mănăstirii Rohia, Conf. dr. Florian Roatiș și domnul Adrian Popescu, poet și prozator.
Astfel, la 110 ani de la nașterea autorului, evenimentul marchează parcursul editorial al integralei, dar mai ales specificul gândirii acestei mari personalități: critic literar, eseist, gânditor creștin, care a primit botezul ortodox la Jilava și a devenit monah la Mănăstirea Rohia.
În cadrul acestui eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
La final, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a conferit preacucernicului părinte profesor dr. Ioan Chirilă și domnului profesor dr. Virgil Ciomoș Ordinul Cultural și Medalia Culturală „Nicolae Steinhardt” iar domnului profesor dr. Adrian Mureșan, Medalia Omagială „Nicolae Steinhard”.
Pr. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații Media-Online
Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,