Eroină după moarte! Familia unei sătmărence decedate a donat organele, salvând TREI vieți


Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu respect şi recunoştinţă pentru decizia dificilă, dar plină de generozitate, pe care au fost nevoiţi să o ia!

Graţie acestei decizii, alături de profesionalismul echipei de coordonare a spitalului sătmărean, formată din Dr. Carmen Fiț – coordonator de transplant, Dr. Vitalie Moroșanu – kdp, a efortului colectivului din secţia ATI, alţi pacienţi se vor putea bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic și renal.

Intervenţia de prelevare încheiată vineri dimineață de este cea de-a doua realizată de la începutul acestui an la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare.

Echipa de chirurgi a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, a realizat intervenția de prelevare ficat, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, intervenţia de prelevare rinichi.

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni, viața unui alt pacient fără altă șansă a putut fi salvată în urma intervenţiei de transplant hepatic. Intervenția salvatoare a fost realizată cu succes de echipa de chirurgi condusă de Dr. Doina Hrehoreț, cu sprijinul echipei ATI coordonată de Dr. Mara Ștefan.

Iar la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – ICUTR, sub coordonarea Conf. Dr. Florin Elec, alți doi pacienți aflați pe listele de așteptare au primit şansa mult visată pentru un transplant renal.

Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte familiei donatorului şi echipelor medicale din spitalele implicate pentru munca şi efortul pe care îl depun în această activitate, prinsă mereu între suferinţă şi speranţă.
sursa Presa SM

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,