Festivalul Recoltei în localitatea Petin

Duminică 23 octombrie 2022, în organizarea Primăriei și Consiliului Local Păulești a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în localitatea Petin s-a desfășurat prima ediție a Festivalului Recoltei.
În deschiderea oficială au luat cuvântul: Zenoviu Bontea – primarul comunei Păulești, Horvath Sandor – primarul localității înfrățite Seregélyes (Ungaria) – Horváth Sándor, Adrian Cozma – deputat.
În cadrul programului a avut loc un exercițiu demonstrativ de stingere a incendiilor, un concurs culinar, au fost prezentate standuri ale producătorilor locali, o expoziție de păsări, animale mici, utilaje agricole, plimbare cu poneii.
Programul artistic a fost asigurat de către elevii școlilor gimnaziale din comuna Păulești, de către: Ansamblul Folcloric al Județului „Szamoshat” – Farkas Anabela și Szarvas Karoly, Ansamblul Folcloric „Kukurok” din Ser, Ansamblul Folcloric „Lehajlo Rozmaring” din Bercu, Ansamblul Folcloric „Bokreta” din Orașu Nou și formația Bertici Fiverek.
Festivalul s-a bucurat de un real succes, înregistrîndu-se peste 1000 de participanți. De menționat faptul că numeroasa delegație maghiară din Seregelyes, a vizitat principalele obiective de investiții realizate în ultima vreme în comuna Păulești.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,