Festivitate de deschidere a Olimpiadei Satelor din Transilvania la matematică


Prefectul Radu Roca a participat în seara de 17 martie 2023, la Centrul spiritual al Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare, la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Satelor din Transilvania.
” Vă felicit pentru inițiativa de a relua , după o perioadă de pauză cauzată de pandemia de Covid , această Olimpiadă Națională a Satelor la matematică. Sunt sigur că vă veți simți deosebit la noi în județ și țin să le mulțumesc și să-i felicit pe organizatori și mai ales amintesc aici Primăria Medieșu Aurit care este de fapt gazda de sâmbătă a concursului de matematică. Vă doresc succes și sper că veți obține cu toții rezultate deosebite.”- prefect Radu Roca care a mai amintit de buna conlucrare dintre Instituția Prefectului județul Satu Mare și Inspectoratul Județean Școlar Satu Mare.


La această competiție de matematică participă șapte județe, cu echipaje formate din 12 elevi, primii 3 clasați pe clasă, la etapa județeană a Olimpiadei Satelor din România, însoțiți de un profesor. Echipajul are în componența lui un profesor evaluator și inspectorul de matematică de la nivelul fiecărui județ participant.
Concursul de matematică este programat sâmbătă dimineață la Medieșu Aurit iar festivitatea de premiere sâmbătă seara la Căminul Cultural din Medieșu Aurit.
Invitații speciali în cadrul acestui eveniment sunt: inspectorul general din cadrul Ministerului Educației, prof. Ana Naghi; domnul profesor dr. emerit Dorel Duca din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca; doamna profesor dr. emerit Eugenia Duca din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,