Fostul Preot Pomohaci face slujbe secrete în garajul casei şi şi-a făcut şi biserică într-un local

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a atras atenţia, în cadrul unei circulare oficiale, că fostul preot Cristian Pomohaci continuă să ţină slujbe religioase în garajul casei personale şi şi-a construit, de asemenea, şi biserică proprie. În acest context, credincioşii sunt rugaţi să nu-l urmeze pe Cristian Pomohaci, fiindcă activitatea sa este în afara Bisericii Ortodoxe.

„Cu multă îngrijorare şi durere, vă aducem la cunoştinţă faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moşuni, Protopopiatul Târgu Mureş, deşi nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoţia şi să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moşuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, judeţul Mureş, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas şi cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe.

Prin urmare, îndemnăm pe toţi credincioşii Eparhiei noastre să nu frecventeze acel locaş, deoarece nu este o biserică sfinţită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă. De asemenea, tot ceea ce se săvârşeşte acolo de către domnul Cristian Pomohaci şi ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare şi har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferinţă şi necaz în viaţă, pe plan spiritual şi fizic.

Totodată, vă aducem la cunoştinţă că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracţiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanţele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă şi veştminte preoţeşti sau de a mai sluji cele sfinte”, se arată în documentul asumat de ÎPS Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia.

Reamintim că fostul preot Cristian Pomohaci, condamnat pentru evaziune fiscală, a fost caterisit în toamna anului 2017. Pe lângă cazul legat de fraudă fiscală, Pomohaci mai este suspectat că ar fi abuzat sexual mai mulţi adolescenţi, faptele fiind cercetate de procurori.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,