Gala IGF GOLD STAR Satu Mare (VIDEOREPORTAJ)

Specialiști în folclor din 16 țări ale lumii prezenți la Satu Mare
În perioada 5-8 mai 2023, reprezentanții Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F) au fost prezenți în județul Satu Mare, în vederea organizării galei de premiere I.G.F. Gold Star (Ex. Oscar în Folclor).
Astfel, sâmbătă 6 mai 2023, de la ora 15:00, în Sala Mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Uniunii Mondiale de Folclor și conducerea județului Satu Mare, și anume: Pataki Csaba- președintele Consiliului Județean Satu Mare și Radu Tiberiu Roca – prefectul Județului Satu Mare.

De la ora 18:00 la Centrul Multicultural „Poesis” în avanpremierea festivalului folcloric „Sâmbra Oilor”, s-au decernat la Satu Mare, premiile IGF Gold Stars (Oscaruri în folclor).
Festivitatea de premiere a fost deschisă de: Dorel Cosma – președintele Uniunii Mondiale de Folclor și de Robert Laszlo – prim-vicepreședintele Asociației Naționale de Folclor din România. Premierea a devutat cu acordarea titlurilor de „artist emerit” soliștilor sătmăreni: Nicolae Mureșan și Petrică Mureșan, cât și artistei Marialuigia Martino din Italia.
Constantinos Protopapas – Cipru; Vicenzo Coca – Italia; Andrei Gosarov – Israel; Rosa Norviliene – Lituania; Iulia Doszma – Polonia; Maria Rita Mira – Spania și Sava Negrean Brudașcu – România au fost premianții IGF GOLD STAR 2023.
Au fost apoi decernate titlurile de senator pentru: Benito Rigoli – Italia; Rosen Bogdanov – Bulgaria (titlul acordat postmortem, familiei).
Diplomă şi eşarfă a galei i s-a acordat şi lui Robert Laszo, în calitate de prim-vicepreşedinte al organizaţiei naţionale de folclor, cu sediul în Satu Mare. S-au acordat diplome, statuete, eşarfe şi plachete.
În onoarea premianţilor a fost organizată la Poesis şi o seară de muzică italiană. Au susţinut recitaluri soprana Marialuigia Martino şi tenorul Constantino Minchillo, din Italia. În afara acestui moment de muzică de calitate, unii câştigători au prezentat câte o piese din repertoriul propriu, sau câte un videoclip reprezentativ.
Se cuvine subliniat faptul că, după decernarea premiului pentru fiecare câştigător, a fost intonat Imnul de Stat al ţării reprezentate de câştigător.
Premiile au fost înmânate de: prof. dr. Dorel Cosma – preşedinte IGF, de Robert Laszo; Michael Lanitis – preşedintele Federaţiei de Folclor din Cipru şi membru în biroul IGF; Benito Ripoli – preşedinte FITR şi preşedinte adjunct IGF; preşedintele Federaţiei de Folclor din Israel şi vicepreşedinte IGF Amen Kassem; Josef Revac membru în biroul IGF din Slocavia şi Lucian Stroe; Josef Revac membru în biroul IGF din Slovacia şi Lucian Stroe; Magosa Broda – preşedintele Federaţiei din Polonia, membră în biroul IGF; : Vladan Tesanovici – vicepreşedinte IGF şi Franco Megna vicepreşedinte IGF.Au fost prezenți președinții și reprezentanții Asociațiilor Naționale de Folclor din 16 țări ale lumi, după cum urmează: România, Cipru, Italia, Israel, Lituania, Polonia, Spania, Turcia, Vietnam, Franța, Emiratele Arabe – Dubai, Croația, Slovacia, Serbia, Bulgaria și Maroc.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,