Investiții și condiții în secția de Neonatologie de la Spitalul Județean de Urgentă Satu Mare !

Pentru ca viitoarele mămici să poată naște în siguranță și confort aici la Satu Mare!
La nivel mondial, in fiecare an, 15 milioane de bebeluși se grăbesc să vină pe lume înainte de termen. Forța lor, iubirea părinților, dar și devotamentul și implicarea medicilor și asistentelor medicale de Neonatologie care ii ingrijesc sunt sărbatorite pe 17 noiembrie, de Ziua Mondială a Prematurității. In aceasta zi, organizațiile și asociațiile internaționale isi propun să crească gradul de constientizare a populatiei asupra numarului in crestere al nasterilor premature si al complicatiilor asociate.
bebelușii născuți inainte de săptămâna 37 de sarcina au de infruntat mai multe riscuri și complicații decît copiii născuți la termen, având nevoie de ingrijiri special din partea personalului medical si al familiei. Anual din totalul nașterilor din spitalul judetean Satu Mare numărul de nașteri premature sunt in jurul unui procent de 10% si reprezinta acea grupa de pacienti care au de cele mai multe ori nevoie de ingrijire in sectia de terapie Intensiva neonatala si Prematuri de saptamani sau luni.
“Avem privilegiul sa fim alaturi de acesti micuti din primul lor minut de viata, sa ne bucuram alaturi de familie de miracolul nasterii si sa ii ajutam prin prisma meseriei noastre sa supravietuiasca si sa se dezvolte frumos, ingrijiti de medicii neonatologi, asistentele medicale, pediatrii si familie. Ne dorim ca munca noastra pentru imbunatatirea formarii noastre profesionale si pentru imbunatatirea si dotarea sectiei sa ii ajute pe acesti micuri care se grabesc sa vina pe lume si care sunt inca prea mici ca sa fie pregatiti pentru aceasta viata.”
Intreținerea, renovarea și dotarea secției au reprezentat procese continue, obținute prin sprijinul Consiliul Județean și al partenerilor locali și naționali (ONG-uri și companii). In anul 2022 sectia Neonatologie a fost dotata cu:
– 1.​Proiectul European “HUSKROUA” ,
– -​1 masa resuscitare
– -​1 ecograf
– -​1 ventilator invaziv
– – 2 ventilatoare tip CPAP
– -​3 incubatoare deschise
– -​3 incubatoare inchise
– TOTAL 206.600euro= 1.033.000ron​​
– 2.​Incubatoare, dotare prin Ministerul Sanatatii
– – 5 incubatoare deschise Natally
– – 6 incubatoare hybrid Giraffe
– TOTAL 1.148.000ron​​
– 3. Asociatia Salvati Copiii
– – 5 monitoare functii vitale Mindray
– – 5 pulsoximetre
– 4. DRM Dräxlmaier România Sisteme Electrice S.R.L
– – 10 patuturi nou nascuti de ultima generatie
– TOTAL: 19 000RON
– 5. Asociatia ARNIS (unu si unu)
– – proiect adresat asistentelor din compartimentul TI Neonatologie și Prematuri pentru punerea în practică a noțiunilor însușite în Programul educațional F.I.N.E. 1 „Îngrijirea centrată pe familie pentru creșterea gradului de dezvoltare neurologica a nou-născutului”.
– 6. Spitalul Judetean Satu Mare
– – Cofinantarea investitiilor de dotare cu aparatura medicala, lucrări de igienizare a saloanelor rooming-in, achiziția de jaluzele opace și folie reflexivă geam pentru protectia UV și reducerea temperaturii in saloanele de TI și prematuri.
– – finantarea programului de schimb de experiență organizat în secția T.I. Neonatologie a „Children’s Hospital Dritter Orden Passau” Germania

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,