Medicii de urgență se adună la Băile Felix

Peste 1.200 de medici, asistente, paramedici, pompieri și salvamontiști din țară se reunesc la Băile Felix, pentru a discuta probleme și a căuta soluții la cazurile întâlnite în teren.
UPU – SMURD Bihor organizează ediția a XII-a a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență și Salvări în Situații Speciale. Manifestarea a debutat în 2009 și a fost întreruptă doar de Pandemie. Peste 1.200 de medici și asistenți din țară și din străinătate și-au anunțat participarea la evenimentul ce va avea loc între 25 și 29 octombrie, la Hotel Internațional din Băile Felix. Evenimentul se va desfășura pe două secțiuni: cursuri (25-26 octombrie 2022) și sesiuni în plen (27-29 octombrie 2022). Temele abordate sunt legate de Medicina de Urgență și Situațiile de Urgență.

„Ca de obicei, încercăm să aducem împreună medici, asistenți, paramedici, pompieri, salvamontiști. Vor fi teme din fiecare domeniu, dar și teme comune. În plus, va avea loc deja tradiționala discuție de vineri seara, discuție într-un panel de invitați, plus toți care vor fi în sală. Aceștia vor discuta teme legate de funcționarea sistemului de urgență în România”, a spus dr. Hadrian Borcea, coordonatorul UPU – SMURD Oradea.
În cadrul conferinței vor avea loc și sesiuni practice, respectiv prezentări ale unor studenți mediciniști, legate de medicina de urgență. În ultima zi sunt planificate sesiuni practice legate de anumite proceduri sau tehnici care sunt mai noi intrate în medicina de urgență, ne spune dr. Borcea.

„De pildă, circulația extracorporeală pentru oxigenare, unde Oradea are o experiență destul de bună în cadrul UPU- SMURD. Deocamdată suntem singurul UPU din țară unde acest lucru este posibil și atunci ducem aceste cunoștințe către colegii din restul țării. Sesiunile acestea practice sunt în ultima zi, dar vor fi numeroase evenimente științifice. Practic, sunt mai multe cursuri practice, în cadrul cărora medicii își prezintă realizările din acest domeniu”, a explicat medicul – șef al UPU – SMURD.

Potrivit lui, cel mai mare avanataj al conferinței este schimbul de practici între medici. În plus, soluțiile identificate urmează să fie aplicate în practică pe parcursul anului.

„Nu am mers pe ideea că medicul este într-o sală, asistentul în altă sală, ci îi aducem împreună, astfel încât să audă de la unii la alții problemele și situațiile cu care se întâlnesc. Mergem pe principiul că dacă lucrăm și intervenim împreună, atunci și problemele să le discutăm împreună, să găsim soluții împreună. Pentru că marele avantaj al acestei conferințe este că fiecare ediție deschide un nou an în medicina de urgență, iar în anul care urmează, lucrurile discutate și soluțiile identificate urmează să le transpunem în acțiune. Astfel, la următoarea conferință de deschidere a noului an, analizăm ce am putut și ce nu am putut aplica în practică din ceea ce am discutat”, a dezvăluit dr. Borcea.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,