MICUL PRINȚ ediția XXVIII-VideoreportajLa 80 de ani de la prima apariție a volumului ,,Micul Prinț” și a XXVIII-a ediție a evenimentului sătmărean, provocarea din acest an a pornit de la popasul prințișorului , coborât de pe a sa Planetă, pe Pămănt, unde: ” De pe un munte înalt ca acesta, a zis el atunci, o să cuprind cu privirea toate planetele și toți oamenii. Dar în fața ochilor nu-i apărură decât vârfuri de stâncă bine ascuțite.” Antoine de Saint Exupery.

Am așteptat ,,o privire” artistică, proaspătă asupra lumii, o nouă perspectivă din interior spre exterior, radiografiind lăuntrul cu cele mai ascunse taine, dar și fațada aglomerată a lumii. Peste 300 de ,,priviri” s-au înfățișat ochilor dumneavoastră, vizitând expoziția ce sa deschis de aceasta dată cu o zi mai repede decât obișnuitul 14 mai.

Vernisajul a avut loc în cadrul ,,Nopții muzeelor” din 13 mai la ora 18, la Muzeul de Artă.

Expozanții tineri (copii, elevi și studenți) alcătuiesc jumătate din marele număr al participanților artiști. Tehnici multiple de exprimare din centre ale întregii țări și artiști din diaspora ( Canada, Israel, Germania, Ungaria) se reunesc pe simezele tuturor sălilor de expoziție ale Muzeului de Artă și ale Atelierului memorial ,,Paul Erdős”. Pentru o lună de zile Micul Prinț poposește din nou la Satu Mare.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,