MULT MAI MULTE INTERVENȚII ALE POMPIERILOR PE PERIOADA CODULUI PORTOCALIU

Nu mai puțin de 10 intervenții au avut pompierii noaptea trecută pentru a mitiga efectele furtunilor care au lovit ieri județul. Potriviti celor de la ISU Satu Mare, s-a intervenit pentru degajarea a trei copaci căzuți, dar și pentru îndepărtarea elementelor de acoperiș smulse de vânt. În plus, în două cazuri, pompierii au intervenit la inundații, în timp ce în localitatea Berea, un incendiu a fost provocat de un trăsnet.

n această noapte, pe fondul avertizării meteorologice de Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de furtună, au fost mobilizați operativ 23 de pompieri militari, cu 6 autospeciale, 1 autospecială de primă intervenție și comandă cu motopompă.

Pompierii din cadrul Detașamentului Satu Mare și Carei alături de serviciile voluntar au desfășurat 10 operațiuni, dintre care 3 de degajare a copacilor căzuți pe carosabil și fire de electricitate, 3 operațiuni de degajare a unor elemente de construcție (acoperiș de tablă parțial desprins), 2 inundații, o misiune de căutare- salvare a unui patruped și 1 incendiu cauzat de trăsnet.

Incediul s-a manifestat la materiale și deșeuri lemnoase aflate în curtea unei gospodării, din localitatea Berea.

La locul intervenției s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu 6 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei.

Totodată, pentru gestionarea situației de urgență, la locul intervenției au acționat și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Ciumești.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la materialul lemnos aflat în imediata apropiere a șopronului.

Datorită intervenției prompte, incendiul a fost localizat, limitat și lichidat înaintea propagării acestuia.
Astfel au fost salvate de la ardere casa de locuit, șopronul și 9 m³ de material lemnos.

Cauza probabilă a incendiului, trăsnet.

În municipiul Satu Mare, pompierii au intervenit la pasajul de pe Drumul Botizului, ca s-a inundat din cauza averselor torențiale. S-a intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei, iar traficul în zonă a fost închis pe durata intervenției

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,