Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, intervine în problema profesorilor Liceului Teoretic Negrești Oaș


Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, intervine în problema profesorilor Liceului Teoretic Negrești Oaș care protestează de câteva zile în fața Inspectoratului Școlar Satu Mare, nemulțumiți fiind de decizia instituției de a desființa clasa a V-a din cadrul unității, începând cu anul școlar viitor.

În audiență au fost primiți atât profesorii de la Liceul Teoretic Negrești Oaș cât și reprezentanții părinților elevilor care doresc ca din toamnă să-și înscrie copiii în clasa a V-a la această instituție de învățământ.

”Am dorit să avem o discuție pentru a afla motivele pentru care de mai bine de o săptămână profesorii de la Liceul Teoretic Negrești Oaș protestează în fiecare după amiază în fața Inspectoratului Școlar Județean. Aceștia își doresc ca și în anul școlar 2023-2024 să fie păstrată clasa a V-a și au prezentat și o petiție și o listă cu 26 de elevi care ar urma să fie înscriși. Urmează să convocăm o întâlnire la Negrești Oaș cu toți factorii implicați . Sper ca împreună să găsim soluția cea mai bună pentru elevi ” – a transmis prefectul Radu Roca.

”Am decis să protestăm din cauza faptului că în planul de școlarizare pentru anul 2023-2024 nu figurează clasa a V-a de gimnaziu și considerăm că acest lucru aduce grave prejudicii procesului de învățământ din zona Țării Oașului. Gimnaziul din școala noastră reprezenta o forță, clasele de gimnaziu aveau rezultatele cele mai bune, atât la olimpiadele școlare, cât și la diferite concursuri. Mulțumim Instituției Prefectului pentru implicare și sperăm să se rezolve favorabil doleanțele noastre” a fost mesajul directorului Liceului Teoretic Negrești Oaș, Viorel Bud.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,