Premii importante obținute de Ansamblul folcloric “Cetatea Codrului” Ardud la Suceava

Festivalul-concurs ”TEZAUR VALAH” este un eveniment cultural dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9-23 de ani care are ca scop cultivarea identității culturale și lingvistice a romanilor din țara și din străinătate și valorificarea de către copii si tineri a specificului zonelor etnofolclorice din care aceştia provin.

La secțiunea de concurs ETNOMUZICOLOGIE – SOLIȘTI au fost selectați patru dintre tinerii noștri interpreți: Sara Ciorba, Blaga Gabriel, Vlad Deac și Marian Deac.

Importanta participării la acest festival a fost cu atât mai mare cu cât printre distinșii membri ai juriului s-a aflat în calitate de președinte al juriului dna ELISE STAN, etnomuzicolog, doctor în muzică, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Națională.

Codrenii noștri au fost remarcați de juriu pentru autenticitatea și naturalețea lor obținând premii importante.

În urma prestației lor, ansamblul “CETATEA CODRULUI” ARDUD a obținut PREMIUL II al festivalul, la secțiunea ETNOCOREOLOGIE – ANSAMBLURI, FOLCLOR COREGRAFIC fiind surclasați doar de către Ansamblul Folcloric “Toporașii” din ansamblul Republica Moldova din totalul de 12 ansambluri participante.

De asemenea, PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI a fost acordat Ansamblului “CETATEA CODRULUI” din ARDUD.

”Soliștii noștri, SARA CIORBA, VLAD DEAC, MARIAN DEAC și BLAGA GABRIEL se întorc acasă cu trofee la categoria de concurs unde au fost selectați, obținând MENȚIUNILE concursului din partea juriului.

Felicitări tinerilor noștri codreni, instructorului Gabriel Marius Boticas, Arianei Tunyogi, părinților și tuturor celor care se implică în organizarea unor astfel de reprezentații care ne fac cinste!”, a transmis Casa de Cultură ”Dr. Augustin Mircea” Ardud.

ACOMPANIAMENT ORCHESTRAL a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric „Teodor T. Burada” al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, dirijor: Conf. univ. dr. Ciprian CHIȚU.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,