Primăvara-n șezătoare la Baba Novac

Casa de Cultura “Dr. Augustin Mircea”, Primăria și Consiliul Local Ardud, împreună cu Asociația “Fii Satului Baba Novac” a organizat sâmbătă, de Bunavestire, “Primăvara-n șezătoare”, o acțiune menită să revitalizeze tradiția și mândria identitară a locuitorilor din Baba Novac, una dintre localitățile sătmărene cu rădăcini din înaltul munților, cu strămoși moți.

Acest obicei răspândit în toată țara este o dovada a unității folclorului românesc și a cunoscut manifestări specifice în zona noastră etnografică, cu variații de la o localitate la alta.
Gospodinele i-au avut alături pe membrii Ansamblului Folcloric „Cetatea Codrului” din Ardud, pe tulnicareasa Lina Șchiop și pe îndrăgiții interpreți Ana Holdiș Pop, Malvina Madar Ideran, Sara Alexandra Ciorba, Vlad Deac, Marian Deac și Gabriel Blaga.

”Mulțumim domnului prefect Radu Roca pentru prezență și felicit locuitorii din Baba Novac și pe fiii satului pentru colaborarea și implicarea exemplară! Este mereu o plăcere să susțin inițiative menite să apropie oamenii și să le ofere șansa să își bucure sufletul!” – a declarat primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,