Proiect: 1 milion de lei pentru crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita

In 2023, crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita vor putea primi un sprijin de un milion de lei. Suma ar putea fi acordata printr-o schema de ajutor de minimis, acordata de Ministerul Agriculturii, anunta institutia.

“Prezenta hotarare stabileste o schema transparenta de ajutor de minimis pentru sustinerea crescatorilor de porci de reproductie din rasele Bazna si/sau Mangalita, pentru anul 2023, denumita in continuare schema de ajutor de minimis, derulata prin Programul de sustinere a crescatorilor de porci de reproductie din rasele Bazna si/sau Mangalita (…).
Valoarea totala estimata a schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2023, este de 1.000 mii lei si se asigura din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (…)”, se arata in proiect.
Pentru a fi eligibili in cadrul schemei de ajutor de minimis, beneficiarii trebuie sa detina exploatatii inregistrate/autorizate sanitar-veterinar; sa detina scroafe din rasele Bazna si /sau Mangalita, inscrise in registrul genealogic in sectiunea principala la data depunerii cererii de inscriere identificate si inregistrate in Baza Nationala de Date (BND); sa detina registrul exploatatiei, completat si actualizat, in conformitate cu prevederile Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare si inregistrare a animalelor.

Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi suma de 20.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii si in cele doua exercitii financiare precedente, conform prevederilor din Regulamentul de minimis in sectorul agricol.

Schema de ajutor de minimis se aplica intreprinderilor/intreprinderilor unice, care cresc porci de reproductie din rasele Bazna si/sau Mangalita, respectiv: producatorilor agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, producatorilor agricoli societati agricole si producatorilor agricoli persoane juridice.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,