Protest la UPU din Satu Mare (video )


Protest spitalul din Satu Mare, după moartea Ștefaniei. Se cere demiterea unui medic de la UPU

Protest la spitalul din Satu Mare. Sătmărenii au ieșit în stradă, nu pentru prima dată, pentru a protesta față de sistemul medical. De această dată, tragicul caz al Ștefaniei, o elevă de doar 15 ani, a murit la câteva ore de când a ajuns pe picioarele ei la Unitatea de Primiri Urgențe. O anchetă este în desfășurare, dar o mare parte a comunității din Satu Mare s-a arătat revoltată de modul în care a fost tratată adolescenta și de faptul că medicii nu au putut să o salveze.

Protest la spitalul din Satu Mare. Sute de sătmăreni au fost deja prezenți la ora 18:00 în fața Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare, cerând demisia medicului de la UPU care a fost de gardă atunci când Ștefania, eleva de doar 15 ani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe.

Pe o bancă din parc a fost așezat portretul Ștefaniei, cu numele adolescentei scris cu lumânări, iar unii dintre sătmărenii veniți la protest au aprins și ei o lumânare în memoria tinerei.
Părinții Ștefaniei sunt prezenți și ei la protest, iar cei doi au făcut apel la solidaritate. „Doar împreună putem schimba, ca alte familii care vin cu copii, cu un tată, cu o mamă, să poată să meargă cu inima curată în spitalul din Satu Mare, să nu mai pățim așa ceva”, a fost mesajul transmis de tatăl Ștefaniei. „Astăzi eu, mâine tu, trebuie să fim împreună”.
Sursa PRESA SM

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,