Război total între deputatul Cozma și reprezentanții industriei jocurilor de noroc


PNL a blocat interzicerea reclamelor la pariuri
Discuții aprinse între reprezentanții jocurilor de noroc și deputatul Adrian Cozma. Sătmăreanul a remarcat faptul că cei din industrie s-au organizat „exemplar” pentru a participa le dezbaterile din comisia de Educație a Camerei Deputaților, dar le-a transmis că liberalii sunt deciși să voteze orice lege care va duce la interzicerea publicității la jocurile de noroc, indiferent că vorbim de cea stradală sau de cea audio-vizuală. Cozma a precizat că legea pe care a propus-o este, în primul rând, în interesul societății, a tinerilor și copiilor care sunt principalele ținte ale campaniilor agresive de promovare a jocurilor de noroc.

Discuții aprinse ieri, în Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaților, acolo unde pe ordinea de zi figura proiectul de lege pentru interzicerea publicității la jocurile de noroc.

PNL va vota orice demers legislativ care vine să interzică publicitatea stradală și cea audio-vizuală la jocurile de noroc, a spus deputatul Adrian Cozma în cadrul ședinței la care au fost prezenți și reprezentanții industriei jocurilor de noroc. Cozma a subliniat că nu este vorba despre o lege care să interzică jocurile, ci publicitatea.

„Orice demers care vine pentru a interzice publicitatea stradală și cea audio-vizuală, Partidul Liberal va vota pentru.[…] Nu se discută aici despre interzicerea jocurilor de noroc,” a spus Adrian Cozma în comisie.

Cozma nu a ezitat și să-i taxeze pe reprezentanții din industrie și le-a reamintit faptul că străzile orașelor sunt împânzite de reclame atrăgătoare, în special țintite către tineri și copii, care promit câștiguri financiare.

„Acest lucru nu mai poate să continue într-o țară civilizată.[…] Noi nu sutem aici pentru jocurile de noroc și pentru firmele pe care le reprezentanți.[…] Vrem să dăm un semnal cât se poate de clar și să ne protejăm copii de păcănele și jocuri de noroc, care picură în sufletul copiilor că trebuie să joci, că trebuie să pariezi,” a spus Adrian Cozma în cadrul comisiei de Educației.

Cozma a vorbit și despre faptul că mulți dintre cetățeni au nevoie de asistență medicală după ce devin dependenți de jocurile de noroc.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,