Reabilitarea Centrului Vechi al municipiului Satu Mare va intra din 15 mai într-o nouă etapă

Proiectul privind reabilitarea Centrului Vechi al municipiului Satu Mare va intra din 15 mai într-o nouă etapă. Proiectul avansează rapid în Parcul Central, astfel că de săptămâna viitoare lucrările vor continua pe tronsonul Casa Albă- Hotel Aurora și se vor institui o serie de reguli provizorii, se arată într-o informare a Primăriei Satu Mare.

Începând de sâmbătă, circulația rutieră va fi restricționată pe acest tronson. Restricțiile nu vor fi aplicate pietonilor, păstrându-se un coridor de 3 metri pentru accesul pietonal.

Pe tronsoanele Hotel Aurora- Casa de Modă, Casa Albă-str. Cuza Vodă, respectiv în fața Catedralei Romano-Catolice se va institui sens dublu pentru traficul auto, conform planșei.

”Între Hotelul Aurora și Ceasul Electric, respectiv între Casa Albă și str. Cuza Vodă vor fi desființate locurile de parcare.

Vor fi amenajate sensuri giratorii provizorii în zona Ceasul Electric și zona Muzeului de Artă”, spune sursa mai sus citată.

Un pas obligatoriu pentru dezvoltarea orașului

Reabilitarea Centrului Vechi și realizarea unei zone pietonale în Piața Libertății este un pas obligatoriu pentru dezvoltarea orașului! Proiectul are ca principal scop punerea în valoare a Centrului Istoric a orașului, precum și extinderea spațiilor pietonale, prin care orașul să devină mai prietenos cu locuitorii săi și mai atractiv pentru turiști.

”Pentru a compensa reducerea locurilor de parcare, precum și blocarea de către deputatul Adrian Cozma a parcării subterane din Piața Libertății, Primăria a găsit soluții alternative:

1. proiectele privind construcția a două parcări supraterane pe str. Mihail Kogălniceanu și Decebal su

nt în licitație

2. din fonduri private a fost amenajată o parcare pe str. Mihail Kogălniceanu, cu o capacitate de peste 100 de locuri”, se arată în aceeași informare.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,