Recoltare gratuită in cadrul programului de screening pentru cancerul de col uterin la Calinesti-Oas!

Marți ,28.02.2023 , în comuna Călinești -Oaș, județul Satu Mare, a avut loc o acțiune de prevenire a cancerului de col uterin, respectiv recoltare pentru identificarea HPV și testare Babeș Papanicolau!

În cursul acestei acțiuni au fost efectuate 98 de teste!!!

Programul este coordonat de Institutul Oncologic Cluj Napoca în parteneriat cu INSP, finanțarea fiind obținută din Fondul Social European prin POCU 2014-2020, proiectul “Integrarea screeningului primar HPV în programul național de screening pentru cancerul de col uterin”.
Recoltarile au fost efectuate de echipa clinicii Gynoprax formata din Dr. Leah Codruț si Dr. Ghetina Ștefania.
Clinica Gynoprax ofera servicii complete pentru sanatatea doamnelor, aici efectundu-se examene de laborator, ecografie mamara, mamografie, DEXA( osteodensitometrie) , examen ginecologic si ecografie!
Acțiunea a fost organizată de către Primaria Calinesti-Oaș, având susținerea dlui. primar Dinu Birtoc, în colaborare cu PNL Satu Mare, OFL Satu Mare organizație condusă de dna. Alina Ristea, OFL Călinesti-Oaș , TNL Satu Mare- organizatie condusa de dna Bianca Murgu, cu sprijinul dnei avocat Elena Marian- prim-vicepresedinte OFL si dr. Pfau Iulian , Președinte al comisiei de Sănătate a PNL Satu Mare.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,