Ștafeta veteranilor INVICTUS a ajuns la Satu Mare

Ceremonia de predare-primire a Ștafetei Veteranilor între echipa Maramureș și echipa Satu Mare a avut loc, azi, la Monumentul Ostașului Român din Satu Mare, în cadrul tradiționalul eveniment “Ștafeta Veteranilor”, organizat de Asociația Voluntarilor Invictus, cu ocazia „Zilei Armatei Române”.
Acest eveniment sportiv presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, a căror culoare coincide cu culorile Drapelului Național – albastru, galben, roșu.
Municipiul Satu Mare se află pe traseul roșu al ştafetei.
Prefectul Radu Roca a preluat ”ștafeta roșie” : ”În numele eroilor neamului preiau ștafeta Invictus!.
De la Satu Mare , ștafeta roșie va pleca mâine dimineață la Carei
În încercarea de a reconstitui, în mod fidel, trei dintre drumurile bătătorite odinioară de vitejii luptători, participanții poposesc la fiecare monument edificat în memoria străbunilor eroi, care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei.
Deznodământul acestei lupte simbolice de reîntregire a Drapelului Național este reprezentat de momentul în care purtătorii celor trei ștafete vor striga într-un singur glas: „SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT!”, pe data de 25 octombrie, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”, din Carei, în cadrul ceremoniei militare organizate cu prilejul Zilei Armatei României.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,