Un nou val de Covid-19 va veni în următoarele săptămâni, în România.

Vești extrem de proaste pentru români! Dacă până acum ne-am relaxat și credeam că totul va fi bine, iată că un nou val de Covid-19 va veni în România, în următoarele săptămâni. Pandemia nu a luat sfârșit încă. Iată ce a anunțat Marco Cavaleri, responsabilul pentru strategia de vaccinare a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

„Un nou val de cazuri de COVID-19 este așteptat în săptămânile următoare, legate de noile subvariante ale Omicron. Pandemia nu s-a încheiat încă. Săptămâna trecută, varianta Omicron BQ1 a fost identificată în cel puțin cinci țări din Europa și ECDC prevede că varianta BQ1 și subvarianta sa BQ1.1 vor deveni tulpinile dominante de la jumătatea lunii noiembrie până la începutul lunii decembrie”, a precizat Marco Cavaleri, relatează ANSA citat de Rador.

De altfel, Marco Cavaleri a mai subliniat faptul că nu se știe deocamdată dacă virusul care va apărea în noul val de Covid-19 este mai transmisibil sau dacă va provoca o boală mai gravă, însă este cert că virusul va avea o capacitate mai mare de a scăpa de imunitate.
„Nu se știe încă dacă va fi mai transmisibilă sau va provoca o boală mai gravă decât variantele BA4 și BA5, dar ceea ce se știe este că are o capacitate mai mare de a scăpa de imunitatea conferită de vaccinare, de trecerea prin boala Covid sau de anticorpii monoclonali disponibili”, a mai precizat acesta.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,