Vasile Vlașin a revenit la Satu Mare cu un nou curs de prim ajutor


În anul 2015 familia Vlașin din Baia Mare își pierdea copilașul de numai doi anișori. Luca se înecase cu mâncare și cu toate că a ajuns în timp util la spital, medicii nu dispuneau de echipamentul necesar pentru a-i elibera căile respiratorii. Lipsa video-bronhoscopului a dus la o suferință chinuitoare, Luca fiind 49 de zile în comă înainte de a se înălța la cer.

Durerea pricinuită de moartea copilașului lor drag nu a rămas fără ecou. Familia Vlașin nu doar că a dotat spitalul respectiv cu un video-bronhoscop, ci a pornit într-o campanie menită să schimbe vieți și chiar sisteme. Din durerea nemărginită a unei familii, au fost dotate spitale cu echipamente salvatoare.

Mai mult decât atât, Vasile Vlașin a început să organizeze cursuri de prim ajutor, gratuite, care pot face diferența în situația unui înec ori a unui stop cardio-respirator. Tatăl lui Luca a colindat țara în lung și-n lat și a învățat părinții, pe adulți deopotrivă, cum să intervină dacă copilul lor sau orice altă persoană se îneacă, ori face un stop cardio-respirator.

În România, rata de supraviețuire în caz de stop cardio-respirator este de doar 1,8%.
Această realitate arată, de fapt, că peste 98% din cei aflați în stop cardio-respirator nu supraviețuiesc mai ales din cauza că nu știm să oferim primul ajutor. Iar cei mai predispuși sunt copiii mici, care se pot îneca, involuntar, în cele mai banale moduri.

În situațiile în care martorii intervin imediat, rata de succes a resuscitării este situată între 60% și 80%!

Noi am susținut până în prezent peste 1093 de sesiuni de CURSURI GRATUITE de resuscitare și salvare în caz de înec!
Peste 32.850 de adulți au fost pregătiți să devină salvatori.
Peste 18.000 de copii au asistat la seminarii despre prevenție și au învățat despre importanța cunoașterii manevrelor salvatoare de viață.

Vino alături de noi și asigură și tu dreptul la viață al copiilor din România, oferind cursuri gratuite tinerilor părinți, cadrelor didactice sau elevilor. Vei oferi astfel posibilitatea și oamenilor obișnuiți să învețe să devină eroi. Pentru că Părinți Salvatori crede cu tărie că și cei mai puțin norocoși trebuie să știe și să poată salva viața unui om.

Pentru că nu costă nimic să salvezi o viață, nici noi, Părinți Salvatori, nu percepem taxă de înscriere la cursurile pe care le organizăm. Este atât de important acest proiect pentru noi, încât dorim să ajungem acolo unde este cu adevărat nevoie de noi, la acele persoane care, din păcate, nu-și permit să plătească sute de lei pentru un curs de prim-ajutor.

Reține că doar 1,8% din cei aflați în stop cardio-respirator supraviețuiesc.
sursa Părinți salvatori.ro

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,