Zeci de percheziţii realizate la Satu Mare într-un dosar de trafic de droguri

Miercuri, 19 octombrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat 37 de percheziţii domiciliare, în judeţul Satu Mare, într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de trafic internaţional şi trafic intern de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile să producă efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut că, în judeţul Satu Mare, ar fi activat o grupare infracţională, specializată în traficul de droguri, respectiv mefedronă, cannabis, cocaină şi ecstasy.

Gruparea ar fi acţionat pe două paliere, şi anume o modalitate de aprovizionare ar fi reprezentat-o achiziţionarea de mefedronă din municipiul Cluj-Napoca, iar o altă modalitate de procurare de însemnate cantităţi de droguri ar fi fost reprezentată de achiziţionarea din străinătate (ţări europene precum Olanda, Germania şi Spania) atât de substanţă cristalină, cât şi de cannabis sau cocaină.

După arestarea liderului grupării infracţionale organizate, ar fi fost dezvoltată o nouă filieră de aprovizionare, respectiv de distribuire de droguri, atât în municipiul Carei, cât şi în municipiul Satu Mare, substanţele fiind achiziţionate din Ungaria şi introduse pe teritoriul României, în vederea comercializării.

La acţiune au participat şi jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ca urmare a desfăşurării acţiunii derulate la data de 19 octombrie a.c., de către poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 si 32 de ani, toţi domiciliaţi în judeţul Satu Mare.

În urma prezentării în faţa instanţei de judecată, s-a luat măsura arestării la domiciliu faţă de 3 dintre bărbaţi.

Totodată, în urma efectuării de percheziţii domiciliare, au fost descoperite substanţe psihoactive, din clasa catinonelor, cannabis, precum şi mai multe bancnote ce par a fi contrafăcute, în valoare de 2200 de euro şi 11 saci conţinând tutun.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,