Zeci de polițiști, trimiși în județul Satu Mare


La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare se înregistrează o criză de personal ca urmare a pensionărilor din ultimii ani, dar și a unui val preconizat de plecări, ca urmare a discuțiilor legate de posibila creștere a vârstei de pensionare în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a acoperi deficitul de personal, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a decis să trimită în județul Satu Mare un număr de 36 de tineri agenți, proaspăt ieșiți de pe băncile Școlii de Agenți ”Vasile Lascăr” din Câmpina, respectiv a Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca.

Conform informațiilor PresaSM, se vor repartiza Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare – din promoția aprilie 2023 – un număr de 35 de agenți de poliție, iar un agent a fost alocat pentru Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Satu-Mare.

Potrivit sătmărenilor, cele mai mari probleme sunt corupție și mita, dar mulți dintre sămtăreni sunt tot mai preocupați și de cei care vând și consumă droguri.

Sătmărenii spun că orașul lor este sigur în timpul zilei și nu se tem să se plimbe singuri pe stradă, în schimb sunt mai sceptici cu privire la plimbările pe timp de noapte, când încrederea este moderată.
Top îngrijorări ale sătmărenilor cu privire la infracționalitate
Corupție, dare și luare de mită

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,