“Ziua Cămăși Ucrainene” la Tarna Mare

Duminica, 11.06.2023, la ora 14.30, în Căminul Cultural din Tarna Mare, se va sărbători . Evenimentul este organizat de către Asociația Culturală Ucraineană din localitate, în parteneriat cu autoritățile locale și va fi deschis tuturor celor interesați să descopere cultura și tradițiile ucrainene.

Ziua Cămăși Ucrainene este o sărbătoare care celebrează această piesă vestimentară tradițională, care este una dintre cele mai importante elemente ale culturii ucrainene. Cămășile ucrainene sunt celebre pentru broderiile lor colorate și pentru faptul că fiecare model are o semnificație specială. Acestea sunt purtate în mod tradițional la evenimente speciale, precum nunți sau festivaluri, și sunt considerate o mândrie națională.

La evenimentul din Tarna Mare, participanții vor avea ocazia să descopere mai multe despre istoria și tradițiile legate de cămășile ucrainene, dar și să se bucure de un program cultural variat. Vor fi prezentate dansuri și cântece tradiționale ucrainene, iar participanții vor putea admira expoziții de cămăși ucrainene și alte elemente vestimentare tradiționale.

De asemenea, vor fi organizate ateliere de brodat și de cusut, unde cei interesați vor putea învăța tehnici tradiționale de broderie și vor putea crea propriile lor modele de cămăși ucrainene. Evenimentul va fi încheiat cu un spectacol de muzică și dans, care va aduce un omagiu cămășilor ucrainene și tradițiilor lor.

Ziua Cămăși Ucrainene este o oportunitate minunată de a descoperi și de a aprecia cultura și tradițiile ucrainene. Evenimentul din Tarna Mare va fi un moment deosebit, care va aduce împreună comunitatea locală și va promova valorile culturale ale acestei regiuni. Cei interesați sunt invitați să participe și să se bucure de o zi plină de culoare, tradiție și muzică.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,