Ziua Culturii Maghiare la Carei

Vineri, 20 ianuarie 2023, de la ora 9:00, la Castelul Károlyi din Carei, Ziua Culturii Maghiare a fost sărbătorită printr-un spectacol de poezie, muzică și dans, urmat de depuneri de coroane la busturile personalităților maghiare din Carei.
Elevii de la Liceul Romano-Catolic Josephus Calasantius Carei, au interpretat melodii pe versurile lui Fényi István și József Attila, profesorul coordonator Jónucz Alfonz. Au recitat elevii:Fekete Daniella, Vigh Kevin, Mátyás Dávid, profesorul coordonator Kiss Hajnalka.
Clasele a I-a F, a II-a E, a III-a E, a VII-a D de la Liceul Teoretic Carei au pregătit momente de muzică și dans, profesorii coordonatori Heinrich Kinga, Zakariás Iringó, Pătrașca Melinda și Fülöp Andrea. Au recitat Kovács Hunor, Pálinkás Eszter, Bratt Diana, îndrumați de profesoara Fazakas Erika.
Atmosfera muzicală a fost asigurată de Alexandra Susan, pregătită de profesorul Szűcs József de la Centrul Cultural Carei.
Zima Anna a prezentat materialul „Moștenirea culturală maghiară”.
La sfărșitul evenimentului elevul Vinkler Sebastian Ferenc de la Liceul Teoretic din clasa a II-a E a cântat la pian Imnul.
La Biblioteca Municipală Carei a avut loc o expoziție despre viața lui Kölcsey Ferenc și una cu cărți editate în anii 1800.
De la ora 11.00, secția din Carei a Muzeului Județean Satu Mare a prezentat o expoziție în sala de conferințe a Castelului Károlyi. În cadrul acestui eveniment au fost prezentate prin intermediul fotografiilor, obiectelor și a unei scurte prelegeri, o parte din valorile naționale maghiare, care sunt protejate prin lege.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Centrului de Promovare a Turismului Cultural Gróf Károlyi.
Împreună cu copii de la Grădinița cu Program Prelungit nr.1 (Structura Grădinița cu Program Prelungit nr.5), Sălăgean Linda de la Biblioteca Municipală Carei a derulat un program de Ziua Culturii Maghiare cu povești și atelier interactiv de lucru. Educatoarele:Baumgartner Ildikó, Suhó Andrea, Sógor Melinda și Holló Éva Andrea.
Organizatori: Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei, Biblioteca Municipală Carei

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,