Ziua Maghiarilor de Pretutindeni la Satu Mare

Câteva mii de persoane au participat miercuri la manifestările care au avut loc în municipiul Satu Mare cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, fiind organizată şi o defilare cu husari.

Etnicii maghiari s-au adunat în centrul oraşului, la Casa Ormos, au depus jerbe la placheta amplasată în clădirea unde a stat poetul naţional al Ungariei, Petofi Sandor, după care au pornit, alături de un grup de husari călare şi de fanfară, spre Piaţa Eroii Revoluţiei, unde se află bustul lui Petofi Sandor.

După discursurile oficialităţilor, susţinute în limba maghiară, au avut loc momente artistice şi au depus coroane de flori liderii UDMR, parlamentarii, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, primarul Kereskenyi Gabor, dar si mai multe organizaţii.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,