”Ziua Românilor la Viena”, la Poarta Maramureșeană

În capitala Austriei a avut loc sâmbătă, 5 mai evenimentul “Ziua Românilor la Viena”, la Poarta Maramureșeană din Parcul Laeer Wald.

Județul Maramureș a dăruit o Poartă Maramureșeană capitalei Austriei, care a fost inaugurată în luna mai 2006. Simbolul maramureșean a fost realizat de marele meșter Teodor Bârsan, cetățean de onoare al județului Maramureș, care în 2022 a trecut în neființă, lăsând moștenire adevărate opere de artă.

Prezent la evenimentul de sâmbătă, președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a transmis: “În Maramureș, avem o moștenire culturală bogată, tradiții, port popular, folclor și peisaje unice în lume, iar pe porțile maramureșene, pe care le mai găsim și astăzi la intrarea în gospodării, meșterii populari redau cu măiestrie cele mai importante elemente specifice județului nostru. Motivul crucii, funia împletită, soarele, pomul vieții, toate aceste motive redau cele mai importante principii după care maramureșenii se ghidează: credința în Dumnezeu, iubirea pentru natură și păstrarea tradițiilor cu sfințenie”.

Simbolul maramureșean amplasat în Parcul Laeer Wald din Viena reprezintă o promisiune către comunitatea românească pentru păstrarea legăturilor cu țara și un semn de prețuire pentru comunitatea austriacă.

Excelența Sa, Domnul Ambasador Emil Hurezeanu, domnul primar al sectorului 11 din Viena, Steinhart Thomas, domnul viceprimar al sectorului 10 din Viena, Blöschl Gerhard, doamna viceprimar a sectorului 11 din Viena, Ramona Mileti, Preacucernicul Părinte Nicolae Dura, consilierii județeni Bogdan Zaharia, Ioan Muntean, Dorin Lucaci și Ioan Pop au fost de asemenea prezenți azi la Poarta Maramureșeană din Viena.
sursa Mara Media

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile Zilei TV

Relevante

SĂRBĂTOAREA FIILOR SATULUI BABA NOVAC

Asociația „FIII SATULUI BABA NOVAC”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al Orașului Ardud, Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud și Parohia Ortodoxă

Ambulanță implicată într-un accident

În jurul orei 16.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui accident rutier, pe Bld. V.Lucaciu,